Co naše produkty neobsahují

Co naše produkty neobsahují

Záleží nám na kvalitě a správném šetrném složení námi nabízených hypoalergenních produktů. Proto Vás chceme seznámit se složkami, které naše gelové produkty a laky na nehty NEOBSAHUJÍ.

Nejen, že některé z těchto toxinů jsou známými karcinogeny, ale také mohou být přímo zodpovědné za nepříjemné bolesti hlavy, únavu a štípání očí, různé alergie, plísňová onemocnění nehtů i kůže, infekce, poruchy endokrinních systémů, reprodukčního systému, poruchy hormonální rovnováhy, suchost, lámavost a jiné problematiky nehtů, včetně jejich zpomaleného růstu, podráždění pokožky nebo dýchacích cest a mnoha jiných problémů.

V našich gelových produktech a lacích na nehty nejsou obsaženy tyto zakázané látky, které mohou být škodlivé pro zdraví uživatelů nebo životní prostředí:

  1. Formaldehyde – konzervační látka, která může způsobit podráždění kůže, očí a dýchacích cest. Je také klasifikována jako karcinogen.
  2. Toluene – rozpouštědlo, které může způsobit neurologické poškození, podráždění kůže a dýchacích cest.
  3. Dibutyl phthalate (DBP) – změkčovadlo, které může způsobit hormonální poruchy a má negativní dopady na reprodukční systém.
  4. Camphor – může způsobit nevolnost, závratě a bolesti hlavy při inhalaci ve velkých množstvích.
  5. Triphenyl phosphate (TPHP) – plastifikátor, který může narušit hormonální systém.
  6. Methoxyethanol a ethoxyethanol – mohou způsobit reprodukční problémy a jsou toxické pro vývoj.
  7. Butylbenzenesulfonamid (BBSA) - může způsobit podráždění kůže a očí.
  8. Parabens(např. Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben) - podezření na narušování hormonální rovnováhy.
  9. Phthalic acid její estery (např.Diethyl phthalate (DEP), Dimethyl phthalate (DMP)) - toxické pro reprodukci.
  10. Styrene - podezření na karcinogenitu a neurotoxicitu.
  11. N-Methyl-2-pyrrolidone (NMP) - toxický pro reprodukci.
  12. Xylene - může způsobit podráždění kůže, očí a dýchacích cest.
  13.  Lead compounds - neurotoxické a toxické pro reprodukci.
  14. Sulfates - aurylsulfát sodný (SLS) a laurethsulfát sodný (SLES) - Sulfáty, zejména SLS a SLES, mohou být dráždivé pro pokožku a oči. Při nadměrném používání nebo u osob s citlivou pokožkou mohou způsobovat suchost, zarudnutí a podráždění.
  15. Parfum - Parfemace může u některých lidí způsobit alergické reakce, včetně vyrážek, svědění nebo dýchacích potíží.
  16. Ethyl tosylamide - U některých lidí může tato látka vyvolat alergické reakce, jako jsou vyrážky nebo podráždění kůže.
  17. Methylisothiazolinone (MIT) -  MIT je známý svým potenciálem způsobovat alergické reakce a podráždění kůže. Tyto reakce mohou zahrnovat vyrážky, svědění, zarudnutí nebo dokonce puchýře
  18. Hydroquinone Monomethyl Ether (MEHQ) - může být dráždivý při přímém kontaktu s pokožkou, což může vést k podráždění, zarudnutí nebo alergickým reakcím, zvláště u citlivých jedinců.
  19. Methyl methacrylate (MMA) - MMA může způsobit alergické reakce a je zakázán v mnoha zemích.
  20. Phthalates - Ftaláty mohou být toxické pro reprodukční systém a jsou endokrinními disruptory.